Subhan

 

Energiezuinige woning bouwen

Wil jij een energiezuinig huis laten bouwen? Let op de volgende zaken

Je hoort het steeds vaker: huiseigenaren kiezen bij nieuwbouw voor een energiezuinig huis. Bestaande woningen krijgen ook steeds vaker een duurzaam jasje. De moderne consument is zich namelijk steeds meer bewust van zijn of haar bijdrage aan het milieu en klimaat. Bovendien stimuleert de regering de verduurzaming van woningen met subsidies. Wat zijn voor jou de voordelen van de bouw van een energiezuinig huis? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Redenen om een energiezuinig huis te laten bouwen

Een energieneutraal huis heeft op de lange termijn veel voordelen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een warmtepomp? Dan heeft jouw huis geen externe energie meer nodig om warm te worden. Dus zeg de gasleverancier maar op. Dankzij de warmtepomp komt de warmte uit de grond. Hetzelfde geldt voor zonnepanelen. Je krijgt warmte van de zon en niet van een energiebedrijf. De natuurlijke energie is een stuk beter voor het milieu én voor je huishoudpotje. Waar de gasprijzen alsmaar duurder worden, blijft de prijs van natuurlijke energie altijd gelijk.

Wat zijn de kosten van een energiezuinig huis?

De aanschaf van onder andere zonnepanelen en een warmtepomp is in het begin een kwestie van investeren. Als je een volledig energiezuinig huis wil aan het einde van de rit, mag je rekenen op een bedrag van 1700 euro per m2. Voor de gemiddelde woning in Nederland kom je dan uit op een bedrag van 35.000 tot 50.000 euro. 

Het hangt niet alleen af van het aantal vierkante meters van jouw huis. De bouwmaterialen die de architect gebruikt hebben ook invloed op de prijs. Vind je dit bedrag aan de hoge kant? Je hoeft het niet gelijk in één keer te doen. Een energiezuinig huis kan ook in stappen.


Comments

Popular posts from this blog

77DRAGON

Reformas Zaragoza

Todo Reformas Zaragoza